Carnea de porc Iberico este atat de speciala si unica pentru Peninsula Iberica (Portugalia si Spania) incat este protejata de legea spaniola.
Alegerea unui porc Iberico poate oferi o experienta gastronomica superioara datorita gustului sau unic, texturii fragede si beneficiilor pentru sanatate.
Cand un animal este considerat Iberico?
Pentru a numi cu adevarat un animal sau produsele sale „Iberico”, originile minime trebuie sa fie: o mama care este 100% pur Iberico si un tata care este cel putin 100% PUR Duroc american. Cea mai mare parte a carnii de porc Iberico provine de la aceasta mama 100% iberica si un tata care este un amestec intre Iberico si Duroc. Alte rase NU sunt implicate in acest proces.
Principalele beneficii:
- Porcul iberic este una dintre putinele rase de porci „pure” ramase, ei sunt crescuti in spatii largi, deschise si hraniti natural.
- Carnea este bogata in acizi grasi (Omega 3 si Omega 6), care scad colesterolul.
- Carnea are multa grasime (grasime intramusculara/marmorata) si ii confera un gust deosebit si o textura frageda.
- Produsele din carne de porc Iberico au imbunatatiri vizibile ale sanatatii cardiovasculare (conform: The Journal of Nutrition Health and Aging).
- Continut ridicat de proteine si sursa de fier, potasiu si fosfor (conform: Universitatea din Extremadura)
- O carne nobila, cu multiple intrebuintari culinare.